Embedded OS
Microsoft Windows Embedded 8.1 Industry Pro Retail
Microsoft Windows Embedded 8.1 Industry Pro
Microsoft Windows Embedded 8.1 Pro
Microsoft Windows Embedded POSReady 2009

- plná kompatibilita s operačným systémom Microsoft XP Professional

- použiteľné na x86 zariadeniach poskytujúcich služby point of service

- podpora 32 jazykov vrátane slovenčiny a češtiny

- rozšírená podpora do roku 2019 (10 + 5 rokov)

- FBWF File based write filter (read only support)


Available End of Mainstream Support End of Extended Support
11.02.2024 08.04.2014 09.04.2019

 

 

Operačný systém Microsoft Windows Embedded POSReady 2009 patrí do skupiny Embedded operačných systémov, ktoré majú garantovanú podporu 15 rokov od uvedenia na trh.

 

Aplikácie naprogramované a pracujúce pod operačným systémom Windows XP Professional sú 100% kompatibilné s operačným systémom Windows Embedded POSReady 2009. 

 

Je použiteľný v riešeniach všade tam, kde sa poskytuje konkrétna služba - point of service. Nejedná sa len o pokladničné systémy alebo registračné pokladne ale všetky zariadenia vo verejnom sektore a výrobnom sektore napr. informačné kiosky, ATM bankomaty, samoobslužné terminály, reklamné digitálne pútače (digital signage), čerpacie stanice PHM, HMI na linkách a pod.

 

Microsoft Embedded operačné systémy majú odlišný spôsob licencovania v porovnaní s bežnými "office" operačnými systémami. Sú viazané na konkrétny hardvér a môžu byť použité len v zariadeniach určených na konkrétny (dedikovaný) účel. To znamená, že napr. počítač, na ktorom beží registračná pokladňa a má nainštalovaný OS Windows Embedded POSReady 2009 nie je možné využívať na iný účel. Okrem aplikácie, ktorá poskytuje práve point of service nie je povolené podľa licencie inštalovať ďalší softvér napr. OpenOffice alebo Microsoft Office, emailových klientov a pod. alebo používať zariadenie na tvorbu office dokumentov atď. Iné aplikácie alebo knižnice môžu byť nainštalované len v tom prípade, ak samotná aplikácia využíva ich funkcie alebo makrá.

 

Operačný systém Microsoft Windows Embedded POSReady je samostatne nepredajný. Dodáva sa spolu s HW, na ktorý je viazaný. Zariadenie s platnou licenciou je opatrené nálepkou pravosti od Microsoft s bezpečnostnými prvkami.

 

Keďže predaj Windows XP Proffesional skončil v roku 2009, operačný systém WE POSReady 2009 je jednou z alternatív pre firmy, ktoré vyvýjali alebo vyvýjajú aplikácie a zariadenia pracujúce pod OS Windows XP. Nie sú potrebné žiadne dodatočné softvérové úpravy aplikácií.

 

WE POSReady 2009 vyžaduje registráciu cez internet alebo telefón, podobne ako štandardný Windows XP Proffesional.

 

V operačnom systéme Windows Embedded POSReady 2009 sú integrované všetky technológie známe z verzie Windows XP Proffesional a doplnený je o podporu POS zariadení - POS for .NET, .NET Framework 3.5 SP1, Silverlight 2.0, SQL Express 2008, MS Office Viewers (Word, Excel, PowerPoint). 

 

Operačný systém Windows Embedded POSReady 2009 obsahuje oproti operačnému systému Windows XP PRO for Embedded Systems tzv. FBWF - File Based Write Filter. FBWF umožňuje vytvorenie read-only operacného systému s možnosťou povolenia zápisu len do konkrétnych adresárov čo sa využíva napr. pri SQL databázach alebo ukladaní konfiguračných súborov. Vo všetkých ostatných adresároch je zakázaný zápis. Počas behu OS prebiehajú všetky zápisy virtuálne v pamäti a po reštarte počítač nabieha vždy z/do definovaného stavu. Toto je výhodné najmä pre miesta, kde sa obsluha počítača alebo zariadenia často mení a chceme zabezpečiť "čistý" stav.

 

WE POSReady 2009 neobsahuje filter EWF - Enhanced Write Filter a filter HORM - Hibernate Once Resume Many ako je to v prípade Windows XP Embedded alebo Windows Embedded Standard 7.

 

Ak ste výrobca HW zariadení alebo systémový integrátor a uvažujete nad nasadením POSReady2009 vo svojich zariadeniach alebo projektoch, tak ste na správnom mieste. Q-PRODUCTS je Microsoft embedded partnerom s platnou licenciou pre embedded operačné systémy.

 

Máme za sebou množstvo vyrobených vlastných aj zákazkových výrobkov, kde sú použité tieto typy operačných systémov.

 

Ak máte akékoľvek otázky alebo pochybnosti či sú embedded operačné szstémy vhodné pre vaše aplikácie možete sa na nás obrátiť. Rovnako ak máte staršie zariadenia napr. riadenie CNC strojov alebo POS pokladne a plánujete upgrade HW s novým OS.

 

 

Microsoft Embedded produkty:

 

Microsoft Windows XP Embedded

Microsoft Windows XP Professional for Embedded Systems

Microsoft Windows Embedded Standard 2009

Microsoft Windows Embedded POSReady 2009

 

Microsoft Windows Embedded CE

Microsoft Windows Embedded Enterprise

Microsoft Windows Vista Business for Embedded Systems
Microsoft Windows Vista Ultimate for Embedded Systems

 

Microsoft Windows Embedded Standard 7

Microsoft Windows 7 Professional for Embedded Systems
Microsoft Windows 7 Ultimate for Embedded Systems

Microsoft Windows Embedded POSReady 7

 

Microsoft Windows Embedded 8 Standard

Microsoft Windows Embedded 8.1 Pro

Microsoft Windows Embedded 8.1 Industry Pro

Microsoft Windows Embedded 8.1 Industry Pro Retail

 

Windows 10 IoT Enterprise – 2015 LTSB – Entry

Windows 10 IoT Enterprise – 2015 LTSB – Value

Windows 10 IoT Enterprise – 2015 LTSB – High End

 

Windows 10 IoT Enterprise – SAC – Entry

Windows 10 IoT Enterprise – SAC – Value

Windows 10 IoT Enterprise – SAC – High End

 

Windows 10 IoT Enterprise – 2016 LTSB – Entry

 

Windows 10 IoT Enterprise – 2016 LTSB – Value

Windows 10 IoT Enterprise – 2016 LTSB – High End

 

Windows 10 IoT Enterprise – SAC – Entry

Windows 10 IoT Enterprise – SAC – Value

Windows 10 IoT Enterprise – SAC – High End

 

Windows 10 IoT Enterprise – 2019 LTSC – Entry

Windows 10 IoT Enterprise – 2019 LTSC – Value

Windows 10 IoT Enterprise – 2019 LTSC – High End

 

Viac informácií o Windows Embedded Standard 7, 8 a 10 IoT embedded operačných systémoch od Microsoft získate na tel. 02/4464 6474.

Súbory na stiahnutie:
HOME | PRODUKTY | O NÁS | NAŠE PRODUKTY | SLUŽBY | RIEŠENIA | KATALÓGY | PODPORA | SÚBORY | VÝPREDAJ | DODÁVATELIA | KONTAKT | AKTUALITY
2001-2024 Q-PRODUCTS, všetky práva vyhradené